Frans Lebretlaan 35, 3314 EB Dordrecht   |   06-11344692   |   info@groesbeekmc.nl

Lijfrenteuitkering.net

Verzekerd van teksten met diepgang
Website over lijfrentes

Informatie

Opdrachtgever Lijfrenteuitkering.net
Diensten webteksten

Omschrijving

Lijfrentes (en andere verzekeringsproducten) roepen vaak veel onduidelijkheden op. Aan mij als tekstschrijver de taak om deze soms ingewikkelde materie te verhelderen.

De website Lijfrenteuitkering.net richt zich niet alleen op mensen die overwegen om een lijfrentepolis af te sluiten, maar ook op hen met een expirerend exemplaar. Verder krijgt de lezer informatie over het oude en het nieuwe regime, eventuele fiscale voordelen en het pensioentekort.

Ook de koopsompolis komt uitgebreid aan bod. Een citaat uit de door mij geschreven webteksten:

Er zijn verschillende soorten koopsompolissen te vinden. Omdat het bij het afsluiten van een koopsompolis vaak om behoorlijke bedragen gaat (een koopsompolis van € 15.000,= is vaak nog aan de lage kant), is het belangrijk om te weten welke vormen er zijn en welke koopsompolis het beste bij je past. Zo zijn er de:

  • Koopsompolis bij leven;
  • Koopsompolis bij leven, met restitutie bij overlijden;
  • Koopsompolis gemengde verzekering;
  • Koopsompolis op beleggingsbasis;
  • Koopsompolis op garantiebasis.

De eerste drie vormen zeggen iets over de begunstigden van de uitkering, de laatste twee iets over de hoogte ervan.

Bij een koopsompolis bij leven wordt aan het einde van de looptijd alleen uitgekeerd wanneer de begunstigde op dat moment nog in leven is. Kom je voortijdig te overlijden, dan vervalt de inleg aan de verzekeringsmaatschappij. Je erfgenamen hebben in dat geval dus niets aan de koopsompolis (en jijzelf uiteraard ook niet). Bij een koopsompolis bij leven, met restitutie bij overlijden komt de inleg wél ten gunste van je erfgenamen. Bij een koopsompolis voor de gemengde verzekering blijven je erfgenamen evenmin met lege handen achter.