Frans Lebretlaan 35, 3314 EB Dordrecht   |   06-11344692   |   info@groesbeekmc.nl

Gemeente Dordrecht

Een thuiswedstrijd op het gebied van tekstschrijven
Logo gemeente Dordrecht

Informatie

Opdrachtgever Gemeente Dordrecht
Diensten interview, persbericht

Omschrijving

Werken als tekstschrijver kan je overal, hoewel een goede (lees: rustige) eigen werkplek wel onontbeerlijk is. Maar waar die werkplek zich vervolgens bevindt, doet eigenlijk niet ter zake: in hartje Rotterdam, thuis in Dordrecht of voor mijn part in Frankrijk of Cambodja. Het enige dat je nodig hebt is een computer met internetverbinding, tenslotte, en wie heeft dat nou niet?

Toch komen veel van mijn opdrachtgevers uit Dordrecht of uit de directe omgeving, zoals Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Rotterdam of Breda. Extra leuk is het om als tekstschrijver te worden ingehuurd om voor en over Dordt te schrijven. Zo benaderde de gemeente Dordrecht mij voor een serie artikelen over de komst van de Premier League Karate, een karate-evenement op mondiaal niveau. Voor deze teksten interviewde ik de bondscoach van het senioren Kumite van de Karate-do Bond Nederland, de heer Wim Mossel, en de Dordtse sportschoolhouder Boy Muilwijk.

Ook ben ik gevraagd om een artikel te schrijven naar aanleiding van het 200-jarig bestaan van de Burgerlijke Stand. Tijdens de Open Monumentendagen bood de gemeente Dordrecht de mogelijkheid om voor één dag in het huwelijk te treden. De eerste officiële huwelijkskandidaten waren Jan (76) en Aartje (72) van Nieuwkoop. Om 13.00 uur werden zij door wethouder Reynvaan opnieuw in de echt verbonden. De door mij geschreven tekst is verschenen in de regionale krant van Dordrecht: de Stem van Dordt.