Historische momenten in Het Hof

verloving Linda en Martin

Trouwen doe je als het goed is niet voor eventjes, maar voor een leven lang. Behalve afgelopen zaterdag in Dordrecht. Tijdens de Open Monumentendagen werd het 200-jarig bestaan van de Burgerlijke Stand gevierd met de mogelijkheid om voor één dag in het huwelijk te treden. De eerste officiële huwelijkskandidaten waren Jan (76) en Aartje (72) van Nieuwkoop. Om 13.00 uur werden zij door wethouder Reynvaan opnieuw in de echt verbonden.

In een hartverwarmende speech haalde zij nog eens naar voren hoe de toentertijd nog geen 16-jarige Aartje de iets oudere Jan ontmoette in Lisse. Speciale aandacht was er ook voor het feit dat het echtpaar op 20 september aanstaande hun gouden huwelijk viert. Het 'huwelijk voor één dag' is zodoende een kleine aanloop richting deze heugelijke mijlpaal en werd per verrassing geregeld door dochter Irene.

“Wij wisten van niets, alleen dat we ons netjes moesten aankleden,” vertelt Jan. “Ik had het kunnen weten als ik het stukje had gelezen met de naam van onze dochter erin en onze leeftijden, maar dat kreeg ik pas vanochtend onder ogen.” Het bruidspaar was dan ook blij verrast. “Het was heel leuk om nog een keer met elkaar in het huwelijk te treden. Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld om eerst een tijd samen te wonen voordat je elkaar het jawoord geeft, maar in onze tijd was dat een groot taboe.”

Over dit artikel

Deze tekst is geschreven naar aanleiding van het 200-jarig jubileum der Nederlandse Burgerlijke Stand. Het artikel is verschenen in de regionale krant van Dordrecht.

Tekstschrijver/copywriter Linda Groesbeek, Stem van Dordt.

Ook een tekstschrijver/copywriter nodig?

Zoals u in mijn portfolio kunt zien, werk ik geregeld voor opdrachtgevers uit Dordrecht. Zo schreef ik niet alleen voor de Stem van Dordt, maar ook voor de gemeente van 'mijn' prachtige stad. (Zie: teksten voor de gemeente Dordrecht.) Staat uw onderneming in Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht of Rotterdam en heeft u behoefte aan een tekstschrijver annex copywriter bij wie u gemakkelijk kunt binnenvallen voor een spoedklus, een overleg of gewoon een kop koffie? Neem gerust contact met me op en binnenkort zitten we rond de tafel.

Woont of werkt u niet in de (omgeving van de) Drechtsteden, maar heeft u alsnog behoefte aan kleurrijke teksten, duidelijke afspraken en korte communicatielijnen? Uiteraard kunt u ook dan bij mij terecht. Ik ben gemakkelijk te bereiken via e-mail en via de sociale media. Hiervoor gebruikt u het contactformulier of één van de buttons onderaan de pagina. Ik hoor graag van u.